Zolang als ik mij kan herinneren heb ik de wens gehad om een hond te hebben. Toen ik 11 jaar oud was beloofden mijn ouders mij dat we hond zouden nemen als we naar een huis met een tuin gingen verhuizen. We woonden namelijk in een flat. Op mijn 12e verhuisden we naar een huis met een tuin. De hond, een Kooikerhondje, is er nooit gekomen. Volgens mijn ouders was er een ziekte onder het ras uitgebroken. Jarenlang, wanneer we wandelden, in het bos of in de bergen, uitte ik een wens: “misschien vind ik vandaag een hond”.

In 2013 liep ik met mijn Amerikaanse yogaleraar door Meppel. En toen sprak ik ook weer over mijn wens om een hond te hebben. Hij stelde meteen een vraag: “does a dog fit into your current lifestyle?” Mijn antwoord kwam meteen: nee! Dus dat was duidelijk. Meteen viel er wat (een last?) van mij af en besloot ik om op een andere manier honden in mijn leven toe te laten.

Nog geen dag later kreeg ik een appje van een hockey vriendin: of ik een paar keer haar honden uit wilde laten. Dat wilde ik wel. En aangezien ik inmiddels zo hersteld was van mijn burn-out, was ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Meteen vond ik een vacature bij de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen als buitendienstmedewerker. Ik heb mij aangemeld, ben aangenomen en vervolgens gebeurde er meer dan een jaar niets. Blijkbaar geen mensen in mijn regio die een buitenlandse hond wilden adopteren.

Dit gebeurde in oktober. In november kwam mijn partner thuis van boodschappen met de mededeling dat hij een erg leuk hondje had gezien. Misschien dat dat iets zou zijn. Hij had ook naar het ras gevraagd: Nederlands Kooikerhondje. Dit kon toch geen toeval zijn. Hij wist niet dat mij ooit een Kooikerhondje was beloofd. En juist op het moment dat ik accepteer dat ik honden op een andere manier in mijn leven ga toelaten gebeurd dit.

Naast mijn passie voor honden heb ik een passie voor Kudalini Yoga. Ik ben internationaal gecertificeerde Kundalini Yoga docent. Sinds 2000 geef ik wekelijks les en leid ik studenten op tot Kundalini Yoga leraar (www.divinehuman.eu).

Daarnaast ben ik  (loopbaan)coach en enneagramtrainer.

Visie

Voor mij staat ten alle tijden het welzijn van de hond centraal.
Dat betekent dat we op basis van de individuele hond, rekening houdend met zijn leeftijd, gezondheid, wat hij leuk vindt om te doen en wat goed is voor hem, een activiteit gaan aanbieden.